Κλινική Διατροφή

Η Κλινική Διατροφή αφορά καταστάσεις αποκατάστασης μετά από νοσηλεία είτε καταστάσεις διαφόρων νοσημάτων, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, το μεταβολικό σύνδρομο, τα καρδιαγγειακά, οι υπερλιπιδαιμίες και η υπέρταση. Μικρές αλλαγές του τρόπου ζωής, της καθημερινής διατροφής και φυσικής δραστηριότητας αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους για την πρόληψη, τη μείωση ή και την αντιμετώπισή τους.

Η διατροφή για την αντιμετώπιση των προαναφερθέντων παθήσεων διαμορφώνεται με βάση της καθημερινές διατροφικές συνήθειες, λαμβάνοντας υπόψη της γενικές συστάσεις για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης ασθένειας. Μέσω της διατροφικής εκπαίδευσης θα είσαι έτοιμος/ έτοιμη να διαχειριστείς την πάθηση και μόνος/ μόνη σου.

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, η σωστή διαχείριση της ενεργειακής ισορροπίας, η επαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών κι υγρών πρέπει να γίνει προτεραιότητά σου. Η κατάλληλη διατροφική αγωγή είναι απαραίτητη για τη μείωση των συμπτωμάτων της εκάστοτε πάθησης, ακόμα κι αν ακολουθείς φαρμακευτική αγωγή για τη βελτίωσή της. Δημιουργώντας ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, θα είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις τόσο στη φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως σου χορηγηθεί όσο και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ασθένειας.