ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός αποτελούν 2 σημαντικές φάσεις τόσο για την ίδια την μητέρα, όσο και για το παιδί. Για αυτό το λόγο παίζει μεγάλη σημασία και η διατροφή της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και κατά την διάρκεια του θηλασμού, αφού το παιδί τρέφεται αποκλειστικά μέσω της μητέρας. 

Πριν την εγκυμοσύνη είναι καίριας σημασίας η ύπαρξη ενός υγιούς σωματικού βάρους και λίπους, είτε με την απώλεια βάρους για γυναίκες με παραπάνω κιλά, όσο και με την αύξηση του βάρους για γυναίκες με χαμηλότερα κιλά από τα φυσιολογικά, για να μην υπάρξουν επιπλοκές κατά τη διάρκεια αυτού του υπέροχου ταξιδιού και να είναι ευχάριστο. 

Επιπλέον, η αύξηση βάρους αποτελεί φυσιολογικό γεγονός κατά την εγκυμοσύνη λόγω της ανάπτυξης του εμβρύου, του πλακούντα, των μαστών, της μήτρας, του αμνιακού υγρού, του μεσοκυττάριου υγρού και του αίματος. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική η διατροφή της μητέρας γιατί το μωρό τρέφεται μέσω του πλακούντα. Αυτό σημαίνει ότι εάν τρέφεσαι εσύ η μητέρα σωστά, καταναλώνοντας τη σωστή ενέργεια, τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται, το μωρό σου θα τρέφεται και αυτό σωστά. Επίσης, η σωστή αύξηση του βάρους είναι σύμμαχος στην αποφυγή επιπλοκών που μπορεί να προκληθούν κατά τη διάρκεια την εγκυμοσύνης (διαβήτης κύησης, υπέρταση).

Σημαντική είναι επίσης και η σωστή διατροφή κατά την διάρκεια του θηλασμού, καθώς οι ανάγκες σε ενέργεια μάκρο και μίκροθρεπτικά συστατικά διαφοροποιούνται. Μαζί θα ετοιμάσουμε μια διατροφή εξατομικευμένη πάνω στις δικές σου προτιμήσεις και ανάγκες με σκοπό τη σωστή θρέψη τη δική σου, όσο και του μωρού σου. Γιατί εάν τρέφεσαι εσύ σωστά, τρέφεται και το παιδί.

Μια καλή κι ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια του θηλασμού θα σε βοηθήσει να αναπληρώσεις τα θρεπτικά συστατικά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να παράγεις θρεπτική κι επαρκή ποσότητα γάλακτος για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού. Σου παρέχω διατροφική υποστήριξη πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, διατροφική εκπαίδευση σε περίπτωση επιπλοκών ( πχ υπέρταση και διαβήτης κύησης) και διατροφική παρακολούθηση ώστε να θωρακιστεί ο οργανισμός σου με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά.